Після початку повномасштабного вторгнення українці, які опинились у скрутній життєвій ситуації можуть розраховувати на допомогу від фондів та організацій. Однією з таких категорій допомоги є допомога від ООН.

За два роки її отримали багато людей, які справді цього потребували. Сьогодні в Юридичному пораднику ВПО розповіли про допомогу, яка стане доступною ще для однієї категорії людей.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

На ці виплати можуть розраховувати громадяни:

  • Є громадянами України та проживають на її території;
  • Є отримувачами державної соціальної допомоги для осіб з інвалідністю, або ж на дітей з інвалідністю;
  • Розмір допомоги становить менш як 3250 гривень.

Натомість виплати не можуть отримувати особи, котрі живуть на тимчасово окупованих територіях, отримують цільову грошову допомогу від міжнародних організацій або на проживання для ВПО. Винятком у такому разі будуть особи з ВПО, котрі проживають на території бойових дій.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Виплачувати допомогу будуть протягом трьох місяців. Розмір виплати вираховується індивідуально: це різниця між 3250 гривнями та соціальною допомогою від держави. Але сума буде не менша, ніж 100 гривень на місяць.

Українці, котрі підпадають під критерії програми будуть отримувати допомогу на свої банківські картки кожного місяця. Для тих осіб, котрі виплати отримують через пошту виплата буде здійснюватися таким чином.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, без гуманітарної допомоги, їжі та води: катастрофа може чекати на 8,5 мільйонів українців

Раніше наш портал інформував, 900 гривень доплати вже готують: українці отримають підвищенні соцвиплати

Також портал Знай повідомляв, пенсіонерам допоможуть з покупкою ліків: як отримати 2000 гривень