Столичне метро може затопити водою через весняну повінь. Під велику загрозу підпадають закриті станції метро синьої гілки, які можуть стати схожими на Венеціанський канал.

Про це повідомив депутат Київської міської ради Андрій Вітренко.

Він попереджає киян про те, що станції метро можуть у найближчий час піти під воду через великий скид у Дніпро та неготовність метрополітену до весняної повені.

Метро, ​​українці, кадр з відео
Метро, ​​українці, кадр з відео

"Відбувся великий скид води до річки Дніпро. Я дуже боюся, що ті київські чиновники, які відповідають за метрополітен — виявляться не готовим до цього. Боюся, що синя гілка може перетворитися на Венеціанський канал на якому можна буде пересуватися лише на човнах", — зазначає депутат.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Вітренко зазначив, що за весь час поки закрита синя гілка метро, жодного разу не бачив на ній працівників, які виконували відновлювальні роботи.

Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин
Київське метро, скріншот: YouTube/Павло Авдокушин

Депутат попереджає про те, що затопити може не тільки синю гілку, повінь може також зачепити і станцію "Кловська" та інші.

"Столична влада має підготуватися до підвищення рівня води у підводних річках, встановити необхідне обладнання для відкачування води, але щось активної підготовки до води я не бачу", - заявив Вітренко.

Раніше ми писали про те, що метро на Виноградар навіть ще не побудували, але йому вже "глина": на що пішли 4 млрд.

Крім того, Знай.ua повідомляв, у другому "Чорнобилі" прямо в Києві? Українцям загрожує катастрофа просто неба

Також наш портал інформував, ще одну станцію київського метро можуть незабаром закрити: українцям замовчують проблеми