Цінники на українські овочі стрімко йдуть донизу. Йдеться про моркву, капусту та цибулю, вартість яких минулого року била всі рекорди.

Зараз в місцевих фермерів виникають проблеми зі зберіганням та збутом продукції, тому тенденція на зниження буде продовжуватися. Про це пише видання Today.ua.

Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Ситуація з вартістю овочів місцевих виробників

Українські аграрії почали продавати цибулю зі сховищ. Пропозиція на ринку збільшилася, а отже вартість почала падати. Зараз овоч надходить з нижчою на 20% ціною - від 8 до 14 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Цибуля швидко почала псуватися, тому продавці якомога швидше намагаються її реалізувати. Водночас в березні ситуація може змінитися, адже на ринок вийдуть продавці якісної цибулі.

Схожа ситуація і з капустою. На ринку її побільшало, тому продавці, щоб не залишитися з пустими руками, змушені опускати ціни ще нижче. Зараз її пропонують купити за 6-10 грн/кг, що на 20% менше ніж минулого тижня. Якість капусти падає, саме це і сприяє зниженню цін. В порівнянні з січнем, цінники вже опустилися на кілька гривень.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Не відстає від тенденції до зниження вартості і морква. В українських супермаркетах кілограм овочу пропонують купити за 13,34 гривні в середньому. А у січні пропозиції продавців не опускалися нижче 15,25 гривні за кілограм.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, простіше в річці наловити, ніж купити: супермаркети збільшили ціни на популярну рибну продукцію

Раніше портал Знай інформував, на цінники боляче дивитись: молоко, сир та вершкове масло стають на вагу золота

Також наш портал повідомляв, хто собі може таке дозволити: українців шокували новими цінами на ковбасу, сир та яйця