Картопляний ринок цього сезону приємно дивує своєю стабільністю цін, що приносить радість українським фермерам. Однак, для фермерів питання про те, чи варто саджати картоплю цього року, стає дедалі більш риторичним.

Тетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, стверджує, що нестабільні ціни на картоплю можуть зберегтися протягом наступних трьох сезонів.

Картопля, KustRoz
Картопля, KustRoz

"Загроза драматичного обвалу цін вже в першій половині літа 2024 досить висока не тільки через ймовірність збільшення внутрішнього виробництва, але і за рахунок імпорту", - говорить Тетяна.

Побоювання викликає не лише збільшення внутрішнього виробництва, а й імпорт, який може позначитися на цінах. Гетьман пропонує кілька порад для захисту від стрибків цін:

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Картопля, фото pxhere
Картопля, фото pxhere

"Перестати грати у казино з площами, наголошувати на тому, що вмієте вирощувати найкраще. Оптимізувати собівартість за допомогою покращення врожайності та товарності продукції. Налагодити стабільну співпрацю з кількома партнерами у сегментах «фреш» та «переробка»."

Крім цього, Централ Плейнс Груп, один із найбільших виробників картоплі та крохмалю в Україні, зараз пропонує фермерам Львівщини свій партнерський формат:

"Пропозиція включає забезпечення насінням, агросупровід та контрактацію врожаю – все, що необхідно для налагодження системного співробітництва, де заробляють усі."

Також наш портал інформував, чистите картоплю і викидаєте шкірку? Заморозьте її і буде вам "диво"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що 13 гривень за кіло: в Україні супермаркети знизили цінники на картопля, цибуля і морква