Кабінет міністрів України вирішує покращити отримання пільг, покликаних допомогти ветеранам та їхнім родинам. Мета - прискорити процес, щоб громадяни, які заслуговують на пільги, могли швидше отримати свої привілеї.

Наразі організації співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) повідомлятимуть Пенсійному фонду лише про суттєві зміни відповідно до законодавства.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Це спростить процедуру, забезпечивши швидше призначення пільг.

Ці зміни стосуються ветеранів воєнних дій, дозволяючи їм ефективніше користуватися пільгами. Згідно з новими правилами, вони можуть оплачувати лише 25% вартості проживання та комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Для ФОП вступили у дію нові правила Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ця знижка застосовується до витрат на житло, включаючи оплату електроенергії, газу, води та інших комунальних послуг.

комунальні платежі, скріншот з відео
комунальні платежі, скріншот з відео

Ось як це працює:

  1. Особа, яка проживає в житловому будинку та має право на пільги, може оплачувати лише 25% від загальної вартості проживання. Це включає 21 м² загальної площі на одну людину і додаткові 10,5 м² на сім'ю.
  2. Для домогосподарств, у яких проживають лише непрацездатні особи, надається ще вигідніша ситуація. Тут знижка також становить 25%, але вже на 42 м² на одну особу та 21 м² на сім'ю.

Також військовослужбовці ЗСУ збережуть право на кредитні пільги, звільняючись від сплати відсотків та штрафів за несвоєчасні кредитні платежі.

Вони можуть подати заяву до банку, який видав кредит, щоб скористатися цими привілеями.

Раніше ми писали про те, що 5 00 грн. на місяць: ПриватБанк нарахує бонус на карти українців, кому пощастить

Крім того, Знай.ua повідомляв, доведеться чекати субсидію 6 місяців: у ПФУ розповіли, через що так відбувається

Також наш портал інформував, пільги на комунальні послуги: кому стане простіше отримати допомогу від держави