В Україні спостерігається активне зниження цін на один із стратегічно важливих продуктів. На чому можуть суттєво заощадити українці, показують дані цінового моніторингу на порталі "Мінфін".

Одним зі стратегічно важливих продуктів для більшості українців є гречана крупа. В перший рік повномасштабної війни товар сильно подорожчав, проте поступово почав знижуватися у вартості. Ця тенденція не припиняється і зараз.

Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube
Крупи в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, станом на 21 лютого середня вартість в українських супермаркетах гречки становить 27,42 гривні за кілограм. Це майже на 1,5 гривні дешевше, ніж у січні. Загалом вартість крупи варіюється від 22 до 36,90 гривні за кілограм залежно від торгової мережі.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Аналітики "Інституту аграрної економіки" прогнозують, що надалі цінова тенденція у цій категорії залишиться незмінною. Гречана крупа в перспективі може подешевшати до 25-27 гривень за кілограм.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Низхідна цінова тенденція обумовлена ​​високим урожаєм гречки у 2023 році. Україна зібрала понад 207 тисяч тонн продукції за внутрішнього споживання 125-130 тисяч тонн на рік.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, скоро зуби на полицю припустимо: українців приголомшили подорожчанням м'яса - аж на 37%.

Також наш портал інформував, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Крім того, ми писали, лимони дешевшають, а виноград знову злітає в ціні: українцям показали скільки коштуватиме похід за фруктами.