Хліб у роздрібних точках продажу має бути обов'язково упакований. Продавцям заборонено торкатись руками хлібобулочних виробів без відповідного пакування.

Про це повідомляє "Держспоживслужба".

Магазин, фото: Знай.ua
Магазин, фото: Знай.ua

Українець у звернувся до держоргану та розповів, що в одному з магазинів міста продається хліб без пакування, а пакет потрібно купувати окремо. Він запитав чи порушує власник точки продажу таким чином закон.

Зазначається, що правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами передбачено, що у разі відпуску хліба і хлібобулочних виробів продавцем, а також у разі самостійного відбору виробів споживачами необхідно користуватися щипцями, ложечками, лопатками, виделками або смужками чистого паперу.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

У Правилах також забороняється відпуск неупакованого хліба і хлібобулочних виробів продавцями, які розраховують покупців.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У документі також пеердбачається, що хліб і хлібобулочні вироби, що реалізуються із спеціалізованого транспорту та лотків, мають бути обов’язково упакованим.

Таким чином, невеликі точки продажу повинні потурбуватися про гігієну та обов'язково упаковувати хліб та вироби з борошна.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте кошики: АТБ запускає масштабну акцію зі смачними знижками на продукти

Раніше наш портал інформував, будемо з котлетами та ковбасками: популярне м'ясо стало доступнішим для гаманців українців

Також портал Знай повідомляв, українцям показали нові ціни на популярні напої: що "влетить в копієчку" найбільше