Українцям стане ще складніше домогтися права вийти на пенсію. З кожним роком в Україні зростатимуть вимоги до майбутніх пенсіонерів. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

У 2024 році для виходу на заслужений відпочинок за віком українець має досягти 60 років та мати як мінімум 31 рік страхового стажу. Ці вимоги посилюватимуться щорічно, аж до 2028 року.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, уже через кілька років заслужити право на пенсію стане значно складніше. Оскільки багато українців через повномасштабну війну втратили робочі місця, є ризик, що не всім вистачить страхового стажу.

Вже у 2028 році, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно буде мати не менше 35 років страхового стажу. Ймовірно, багатьом українцям доведеться працювати ще кілька років, щоб вийти на пенсію на більш м'яких умовах.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Вимоги для виходу на пенсію у 2028 році:

  • у 60 років – не менше 35 років стажу;
  • у 63 роки - від 25 до 35 років стажу;
  • у 65 років – не менше 15 років стажу.

Нагадаємо, що для українців, які до 65 років не набрали необхідного мінімуму (15 років страхового стажу), призначається державна допомога.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Також наш портал інформував, пенсіонерам нараховують солідну надбавку: плюс 50% від прожиткового мінімуму.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть досягти збільшення виплат: з якими довідками слід звернутися до ПФУ.