За час повномасштабної війни багато українців накопичили борги за комунальні послуги. Деяким споживачам дозволять їх частково не оплачувати. Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету Міністрів України.

Частину боргів за комунальні послуги спишуть мешканцям Херсонської громади. У постанові йдеться про період з 2 березня по 11 листопада 2022 року, до дня звільнення від російських окупантів.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Так, побутові споживачі, які у зазначений період не сплачували за комунальні послуги – більше нічого не винні. Водночас людям, які проплачували послуги навіть під час окупації кошти перенесуть на поточний період як переплату.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко зазначив, що поки що місцеві жителі можуть розраховувати лише на часткове списання заборгованості.

"На сьогодні питання повного списання боргів на законодавчому рівні не вирішене. Але з моменту деокупації оплата комунальних послуг і борги по ній не скасовуються, навіть в зоні активних бойових дій, до якої наразі входить Херсонська громада", - написав він у facebook.

Списання боргів за комуналку. Фото: скрін facebook.com/mrochko.roman
Списання боргів за комуналку. Фото: скрін facebook.com/mrochko.roman

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний удар нижче за пояс: українці протестують через суми у комунальних платіжках.

Також наш портал інформував, українцям назвали умову, за якої можна не платити за тепло, гарячу та холодну воду.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.