В останній час окупанти посилено обстрілюють енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області. Українцям рано розслаблятися, адже ворог може залишити нас без світла в будь-яку пору року.

Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Він зазначив про те, що цієї зими нас вдалося уникнути графіків відключення світла.

Ворог локально пошкоджував мережі, однак енергетикам вдалося швидко ліквідувати наслідки обстрілів та відновити постачання електрики.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

"Були локальні пошкодження енергооб’єктів в різних регіонах - останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровщину. Ми досить швидко відновлювали подачу електрики споживачам. І взагалі по країні масштабних проблем дійсно поки що вдавалося уникнути", – розповідає Кудрицький.

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

Однак, зараз не час розслаблятися, адже холоди ще не закінчилися і ворог має повно зброї для атак по енергосистемі. У холодну погоду також необхідно економніше ставитися до споживання електрики.

"Опалювальний сезон все-таки ще не завершено, ще можуть бути холодні періоди, коли споживання зростає і енергосистемі важче його покривати. А по-друге, на жаль, ворог може атакувати енергосистему не тільки взимку, тому ми мусимо всі бути готовими і не забувати про ощадливе споживання енергоресурсів, особливо зранку та ввечері, коли на енергосистему є найбільше навантаження", – додав голова "Укренерго".

Раніше Знай.ua стало відомо про те, як платити за світло менше: важливий нюанс від обленерго

Вам буде цікаво дізнатися, чи можуть у українців змусити повернути субсидію: що відомо