Здавалося б куди ще тугіше затягувати пояси, але нові ціни на продукти харчування не залишають українцям іншого вибору. Цього разу супермаркети перерахували ціни на яловичину, сало та сосиски. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Багатьом українцям непросто задовольняти навіть базові потреби, оскільки через війну доходи зменшилися, а ціни зростають божевільними темпами. Тепер у списку "делікатесів" деяких громадян додасться ще кілька позицій.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на яловичину

Яловичина гуляш у середньому продається по 271,70 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із минулим місяцем, то цінник збільшився майже на 14 гривень. Водночас середня вартість ребер зросла із 157,95 до 162,95 гривні за кіло.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Ціни на сало

Середній цінник на домашнє сало піднявся із 255,28 до 259 гривень за кілограм. У цей час солоне сало подешевшало приблизно на 50 копійок – до 242,80 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

Ще один м'ясний продукт, що стабільно дорожчає – сосиски. Продукт торгової марки "Бащинський" у середньому продається по 227,87 гривні за кіло, при цьому у деяких супермаркетах цінник сягає 234,70 гривні. Середня вартість цих сосисок минулого місяця становила 225,90 гривні.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили ціни на помідори, огірки та перець: доведеться брати розсаду.

Також наш портал інформував, скоро зуби на полицю покладемо: українців приголомшили подорожчанням м'яса – аж на 37%.

Крім того, ми писали, хто собі може таке дозволити: українців шокували новими цінами на ковбасу, сир та яйця.