Українців "порадували" черговим комунальним "сюрпризом". Деяким споживачам вдруге за два місяці підвищили тарифи на воду та каналізацію. Про це повідомляє інформаційний портал sumy.today.

Чергове комунальне подорожчання відбулося в Охтирці, що на Сумщині. На засіданні виконавчого комітету вирішили переглянути розцінки на послуги водоканалу для населення.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Так, за результатами коригування тариф на послуги із централізованого водопостачання буде підвищено з 35,84 до 37,17 гривні за кубометр. В той самий час каналізація подорожчає з 37,22 до 39,27 гривні за кубометр. Усього побутовим споживачам доведеться платити майже 77 гривень за кожен кубометр використаної води.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Важливо зазначити, що це вже друге підвищення тарифу для мешканців населеного пункту за останні два місяці. Попереднє "коригування" тарифів відбулося ще наприкінці грудня 2023 року.

Пояснюється, що розцінки на послуги водоканалу вирішили підвищити через збільшення вартості електроенергії, а також зростання мінімальної заробітної плати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість..."

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хотіли як краще, а вийшло як завжди: як українці власноруч збільшують суми у платіжках за світло.