Експерти дали прогноз щодо вартості базових продуктів для українців. Про те як змінюватимуться ціни на вітчизняні товари, розповів заступник міністра Тарас Висоцький.

За його словами, цього року продукти в ціні коливатимуться. Але чиновник запевнив, що товари українського виробництва високої якості будуть доступні для кожного.

Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua
Продукти у супермаркеті / фото: Знай.ua

Порівняно з минулим роком, український ринок показує більшу стабільність. Спостерігається лише 5% коливань, що належать до м'яса та молочних продуктів.

Стабільність буде тільки в української продукції, тому що імпорт дорожчий за порушену і дорогу логістику.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Це ми говоримо за українську продукцію. Ми поділяємо, оскільки імпорт дорогий через логістику. Але у нас із виробництвом кормів не повинно бути проблем, тому в принципі за основними блоками вітчизняної продукції має бути стабільна ситуація наступного року. Цілком можливо, що будуть традиційні, але незначні сезонні коливання, але не більше" - пояснив Тарас Висоцький.

Товари українського виробництва традиційно дешевші, адже вони не потребують дорогої доставки. Коливання будуть пов'язані з вартістю зберігання та транспортування.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Імпорт дорожчатиме, тим більше коли ситуація на кордоні досить нестабільна. Імпортні продукти, навіть базові, коливатимуться в ціні в 2024 році, і ці коливання будуть досить помітними.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте кошики: АТБ запускає масштабну акцію зі смачними знижками на продукти

Раніше наш портал інформував, будемо з котлетами та ковбасками: популярне м'ясо стало доступнішим для гаманців українців

Також портал Знай повідомляв, українцям показали нові ціни на популярні напої: що "влетить в копієчку" найбільше