Українцям випав шанс трохи заощадити на купівлі соціально значущих продуктів. Скільки доведеться заплатити за популярні крупи, макарони та олію, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Українські супермаркети перерахували ціни на низку важливих продуктів, серед яких рисова та пшоняна крупи, а також макарони та соняшникова олія.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Довгий рис коштуватиме українцям відчутно дешевше, ніж минулого місяця. Середній цінник впав з 76,19 до 58,80 гривні за кілограм. Водночас круглий рис подешевшав майже на 10 гривень – до 74,75 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Цінники на пшоняну крупу залишаються стабільними. Середня вартість – 32,73 гривні за кілограм. Найбільш вигідна вартість у мережі Varus – 16,90 гривні за 900 грамів.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому пропонуються за ціною 27,80 гривні за кілограм. Це на кілька копійок дешевше, ніж на місяць раніше. Вартість товару варіюється від 23,70 до 38,40 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна" рафінована в середньому коштуватиме 3 гривні дешевше, ніж минулого місяця. Цінник знизився до 53,52 гривні за 850 мл. В той самий час, продукт торгової марки "Щедрий Дар" подорожчав з 57,18 до 60,42 гривні за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни змінилися: де в Україні тепер вигідніше брати печериці, перець та часник.

Також наш портал інформував, нове потрясіння для гаманців: супермаркети змінили ціни на олію, картопля та хліб.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.