Деяким українцям можуть дозволити безплатно користуватися залізничним транспортом. Відповідні норми визначено у проєкті закону №11000, який подали до Верховної Ради.

Народні депутати пропонують скасувати плату за проїзд у транспорті, у тому числі залізничному, для дітей, а також батьків із багатодітних, прийомних сімей, батьків-вихователів та вихованців дитячих будинків сімейного типу.

Українці з дітьми / фото: відкриті джерела
Українці з дітьми / фото: відкриті джерела

У пояснювальній записці до документа йдеться, що регулярне підвищення вартості проїзду в транспорті завдає фінансового удару малозабезпеченим сім'ям, серед яких багатодітні та прийомні сім'ї, а також дитячі будинки сімейного типу.

Новий законопроєкт пропонує запровадити безкоштовний проїзд для дітей із багатодітних сімей усіма видами міського пасажирського транспорту, за винятком таксі, а також водним та залізничним транспортом.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Потяг "Укрзалізниці", скріншот: YouTube
Потяг "Укрзалізниці", скріншот: YouTube

Серед важливих нововведень - поширення пільги не лише на дітей, а й на батьків із багатодітних, прийомних сімей, а також батьків-вихователів.

На цьому етапі законопроєкт перебуває на стадії розгляду Комітетом Верховної Ради. У разі ухвалення він набуде чинності наступного дня після публікації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до 800 гривень на місяць: як компенсують витрати за проїзд у транспорті.

Також наш портал інформував, тарифи на проїзд у міському транспорті: українці можуть платити на 30% менше.

Крім того, ми писали, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду у міському транспорті: хто отримає.