Розгалужена система підземних комунікацій Києва — метрополітен, зокрема може стати як загрозою при спробах захоплення міста ворогом, так і перевагою для ЗСУ під час оборони.

Про це застерігає відомий блогер Супер Сус у новому інтерв'ю. На його думку, особливу увагу слід приділити охороні столичного метро – найдовшої підземної мережі. Адже його тунелями теоретично можна дістатися різних точок Києва, пересуваючись пішки.

Віталій Кличко оглядає тунелі метро / фото: КМДА
Віталій Кличко оглядає тунелі метро / фото: КМДА

"Головна підземна артерія Києва – це метро. Тунелями можна пересуватися і пішки в різні кінці міста. Я не знаю, чи це враховують військові", - заявляє Сус.

Крім того, за його словами, багато ворожих агентів досі ховаються у місті після десятиліть радянської влади. Вони можуть зробити теракти або диверсії в тунелях.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Метро. Фото: facebook
Метро. Фото: facebook

Звичайно, повністю зруйнувати такі споруди, як метро, ​​дуже складно. Однак це не означає, що такої небезпеки немає.

"Не так просто завалити тунель метро – там великий запас міцності закладений при будівництві. Але треба всім об'єднуватися та координуватися, щоб спільно вишукувати ворогів", - зазначає блогер.

Нагадаємо, масований ракетний обстріл не лише на річницю: українців попередили про небезпеку

Як повідомляв "Знай.uа", можуть окупувати Сумщину та рушити на Київ: військовий назвав тривожний сценарій

Знай.ua писав, експерт попередив про нальоти "Шахедів": коли Росія буде здатна на масові удари