Експерти прогнозують підвищення тарифів, тому українці з замиранням серця слідкують за останніми новинами. Про те, якими вони будуть у лютому розповів Герман Галущенко – міністр енергетики України.

У ефірі телемарафону він вніс ясність про необхідність підвищення тарифів на світло до 6 гривень. За його словами, чекати такого підвищення українцям наразі не варто. Для цього на даний час немає потреби.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

"Це просто якесь вкидання. Він нічим не обґрунтований. Але, дійсно, до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, тому що є постанова, яка діє до 1 травня". – відповів міністр на запитання стосовно тарифів.

Тобто, як мінімум до 1 травня підвищення тарифів на світло чекати не варто. Та, за словами Галущенко, у квітні уряд почне оцінювати енергетичну ситуацію в Україні.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

"НКРЕКП також не рухається в цьому напрямку. Відповідно, на сьогодні на столі жодних проєктів рішень немає. Тобто дати підвищення точно нема"- запевнив чиновник

За підвищення тарифів говорив не один експерт. За їх словами, підвищення обумовлене тяжким станом енергосистеми і наявністю боргів перед компаніями. Окрім того, наразі тарифи не економічно обґрунтовані, але підвищувати під час опалювального сезону не будуть.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у платіжках буде по 3 куби на людину: "Нафтогаз Тепло" терміново звернувся до споживачів

Раніше наш портал інформував, можна "висіти" на трубці хоч цілий день: "Lifecell" показав бюджетні тарифи для пенсіонерів

Також портал Знай повідомляв, доведеться затягнути паски тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення