Нерухомість - вона чи є, чи її немає. Приємнішим, звичайно ж, є момент продажу житла, але якщо ви займаєтеся цим самостійно, потрібно знати всі тонкощі цього процесу.

Експерти на сайті Real Simple поділилися кількома основними помилками, яких припускаються власники житла в такі моменти.

Житло, скріншот: Youtube
Житло, скріншот: Youtube

По-перше, багато хто нехтує підготовкою документів. Перед тим, як виставляти об'єкт на продаж, потрібно впорядкувати всі юридичні питання – отримати згоду співвласників, якщо такі є, перевірити готовність нотаріуса. Інакше транзакція просто неможлива.

По-друге, багато хто уникає залучення агентів з нерухомості, щоб заощадити на комісійних. Однак саме професійний ріелтор допоможе правильно оцінити ваше житло, провести порівняльний аналіз ринку та забезпечити максимальний доступ потенційних покупців до об'єкту.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Житло Андрія Данилка, фото: Kill Time
Житло Андрія Данилка, фото: Kill Time

По-третє, не можна нехтувати підготовкою самої нерухомості до показів. Навіть якщо повноцінний ремонт неможливий або недоцільний, слід принаймні прибрати, полагодити дрібні поломки, створити гарне перше враження. Адже нерухомість – це дорогий товар, який має бути представлений у найкращому світлі.

Зрештою, помилки відбуваються і на етапі реклами та пошуку покупців. Недостатньо просто розмістити кілька фотографій та короткий опис. Необхідно максимально докладно презентувати об'єкт на багатьох інтернет-ресурсах, надати вичерпну та правдиву інформацію.

Нагадаємо, українців можуть змусити повернути субсидію: що відомо

Як повідомляв "Знай.uа", адвокати розкрили важливий момент прописки: у орендованій квартирі і без власника

Знай.ua писав, подорожчали не тільки світло і вода: як непомітно збільшилися комунальні тарифи