У Німеччині зростає хвиля шахрайських дій з боку іноземців, які намагаються незаконно отримати соціальну допомогу, призначену для українських біженців .

Переважно "на гачок" потрапляють громадяни Угорщини. Як повідомляє видання Schwäbische Zeitung, з початку 2023 року імміграційні органи на південному заході Німеччини зафіксували 1374 підозрілі випадки, коли особа, крім української, мала ще й громадянство іншої країни ЄС.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Зокрема, 58 заявників, які засвідчували виключно українські паспорти, виявили угорські паспорти. Вони свідомо приховували своє європейське громадянство, щоб отримати вигідніші умови підтримки, передбачені для вимушених переселенців з України.

Як правило, викривалися такі особи через незнання української мови під час спілкування з посадовими особами.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Біженець. Фото: скрін youtube
Біженець. Фото: скрін youtube

Водночас, представники Мін'юсту зазначили, що в окремих випадках плутанину можуть створювати етнічні угорці із Закарпаття, які отримали українські паспорти. Проте особи з подвійним громадянством не мають права на біженецьку допомогу в Німеччині, адже розглядаються як громадяни ЄС. Подібні спроби шахрайства жорстко припиняються та караються згідно із законом.

У результаті виходить, що угорці не допомагають нашій країні ні фінансами, ні військовою технікою; виступають за "дружбу" з окупантами; кордон можуть перекрити будь-якої миті, так ще й намагаються заволодіти допомогою, необхідною для наших біженців.

Нагадаємо, війна не єдина проблема? Україну через погоду можуть "заполонити" біженці з Африки та Азії

Як повідомляв "Знай.uа", чи можуть українці в Європі купити житло за 1 євро : такого ніхто не очікував

Знай.ua писав, Нідерланди хочуть вигнати українських біженців: так само далеко, як Альпи