В Україні зафіксували зниження цін на низку важливих продуктів. Що подешевшало, йдеться у публікації Національного банку на офіційній facebook-сторінці.

За інформацією НБУ, споживча інфляція у січні 2024 року сповільнилася до 4,7%. У грудні 2023 року цей показник був на рівні 5,1%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Разом з інфляцією вниз поповзли і ціни на важливі продукти - яйця, крупи, цукор та олію. Також сповільнилося зростання цін на м'ясо, молоко та борошняні продукти.

"Зокрема, пригальмувало зростання цін на хліб, борошняні та кондитерські вироби, м’ясні продукти, молоко. Крім того, знизилася вартість яєць, олії, круп та цукру завдяки нарощуванню виробництва та переорієнтації виробників на внутрішній ринок", - йдеться у повідомленні НБУ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Проте не обійшлося і без подорожчання. Наприклад, через надходження дорожчої тепличної продукції, в магазинах фіксувалося зростання цін на овочі борщового набору. Також стали дорожчими деякі рибні та молочні продукти через блокування кордону та збільшення витрат на доставку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіть без акції 27 грн за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники цукру, солі та борошна.

Також наш портал інформував, скоро зуби на полицю покладемо: українців приголомшили подорожчанням м'яса – аж на 37%.

Крім того, ми писали, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.