Після удару ракети, що стався 7 лютого 2024 року в Голосіївському районі Києва, громадяни, які втратили житло чи близьких, тепер мають змогу отримати термінову фінансову допомогу.

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом із французькою гуманітарною організацією Acted та фінансування від уряду США через USAID (BHA) запустило програму допомоги.

Ракетний удар по Україні. Фото: ДСНС
Ракетний удар по Україні. Фото: ДСНС

Таким чином громадяни, чиї будинки значно постраждали або повністю зруйновані, а також ті, хто отримав травми або втратив членів сім'ї внаслідок атаки, можуть розраховувати на допомогу у розмірі 10 800 гривень на кожного потерпілого.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Для отримання фінансової допомоги необхідно надати документи всіх членів сім'ї, включаючи паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків та свідоцтво про народження дітей.

Ракетна атака по Україні Фото: ДСНС
Ракетна атака по Україні Фото: ДСНС

Акт пошкодження житла або фотографії пошкоджень також є обов'язковими для підтвердження шкоди. Виплати здійснюватимуться одноразово через відділення "Ощадбанку", "Укрпошти", "ПриватБанку" або переказом на картку будь-якого банку.

Якщо громадянин віддасть перевагу отриманню коштів на банківську картку, йому знадобляться реквізити картки (IBAN).

Спільнота також може звернутися за додатковою інформацією до районної влади Голосіївського району Києва або зв'язатися з Acted через кол-центр за номером (095) 285-29-84 у будні з 09:00 до 16:00, а також через соціальні мережі X, Instagram та Facebook.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що до 2500 грн на людину: українцям збільшили грошову допомогу, кому потрібно стати в чергу

Також наш портал інформував, допомога переселенцям: чи продовжать виплати до кінця війни

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що сталося менше місяця: українцям пояснили, як не втратити виплати