Деякі українці, які отримують пільги на оплату комунальних послуг, ризикують залишитись без допомоги, якщо не звернуться до органів Пенсійного Фонду. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

У лютому Пенсійний фонд отримає необхідні дані про доходи сім'ї пільговиків. Після цього буде розраховано пільгу на новий період. Для більшості одержувачів допомоги процедуру буде проведено автоматично, тобто без необхідності повторно звертатися до органів ПФУ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Із січня 2024 року право на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг буде визначено органами Пенсійного фонду України відповідно до доходів, які були отримані сім’єю пільговика за період з липня по грудень 2023 року", - пояснили у ПФУ.

Оформлення пільг. Фото: Youtube
Оформлення пільг. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Автоматичне продовження не проводиться, якщо у пільговика відбулися зміни, наприклад, він змінив місце проживання, змінився склад сім'ї або перелік послуг, на які надається пільга. У таких випадках одержувачам допомоги необхідно звернутися до Пенсійного фонду та повідомити про зміни, щоби пільги продовжили на новий період.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому однакові стаж і зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.

Також наш портал інформував, як перевірити нарахування субсидії та уникнути її "відпливу" з рук: Пенсійний фонд України роз'яснює.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.