Українцям, які отримують соціальну пільгу на оплату комунальних послуг, яка залежить від доходів, виплати у 2024 році продовжили автоматично.

Про це повідомляють в Пенсійному фонді України.

Комунальні платежі / фото: Freepik
Комунальні платежі / фото: Freepik

Зазначається, що споживачам, які отримують соціальну пільгу на оплату комуналки, у новому році автоматично продовжили право на її отримання, а тому їм мне потрібно повторно звертатись до пенсійного органу.

Особисто звертатись за наданням пільги необхідно лише в тому випадку, якщо у родині пільговика сталися зміни.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

"У пільговиків, які протягом минулого року одержували пільгу з урахуванням доходу, право на виплату закінчилось 31 грудня 2023 року. Право на отримання пільг на новий період з січня 2024 року буде визначено автоматично. Пільговику додатково звертатись до органу Фонду не потрібно (крім випадку, коли у пільговика відбулись зміни (у складі сім'ї, місці проживання, переліку послуг, на які призначено пільги)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості про дохід сім’ї надійдуть до Фонду у лютому, після чого й буде розраховано пільгу на новий період.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидія без договору оренди та прописки: у ПФУ пояснили, хто зможе оформити.

Також наш портал інформував, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців.

Крім того, ми писали, голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни.