Щоб стягнути кошти з боржників, виконавча служба може накласти арешт з їхньої майно. Однак існує перелік речей, які точно не вилучатимуться.

Про це розповіли у Telegram-каналі "Ти ж юрист".

арешт майна / скріншот з відео
арешт майна / скріншот з відео

Хто накладає арешти? Виконавча служба – виходячи з постанови виконавця. Така ухвала виноситься відповідно до виконавчих документів або рішень суду, судового наказу або нотаріуса.

Зазвичай "жертвами" арештів стають боржники. Наприклад, хтось має прострочені кредити у банку, не сплачує аліменти чи штрафи, заборгував із податків. У таких випадках стягувачем може виступати фізособа, компанія чи держава. А ось яке майно не зможе бути заарештованим - це гарне питання.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Наприклад, побутові речі, такі як посуд, постільні речі, засоби гігієни, одяг і т.д. Крім того, ліки, окуляри та медичні пристрої необхідні боржнику. По 1 ліжку, стільцю на людину та 1 стіл, шафа на сім'ю. 1 холодильник, телевізор, комп'ютер та по 1 телефону на кожного.

Порядок в квартирі. Фото: Youtube
Порядок в квартирі. Фото: Youtube

Звичайно ж, виконавча служба не зможе відібрати їжу та воду для особистого вжитку. Насіння та врожай для фермерів (крім земель під арештом), інвентар для фермерів та державні нагороди боржника.

Нагадаємо, українцям погрожують судами через комуналку: масово відключатимуть

Як повідомляв "Знай.uа", боржників стає рекордна кількість: у війну люди перестали платити

Знай.ua писав, після відключення тепла, готуємо гаманці: як в Україні зміняться тарифи на світло, воду та газ