Кабмін уклав договір про тимчасове розміщення на території Польщі інформаційних ресурсів ДПС. Таке рішення було прийнято із безпекових міркувань.

Про це повідомляє "Економічна правда" посилаючись на протоколі КМУ.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

"Погодитися з пропозицією Мінфіну та ДПС щодо укладання ДПС на період воєнного стану в Україні договору з визначеною Урядом Республіки Польща установою про надання послуг з тимчасового розміщення державних інформаційних ресурсів ДПС у мобільному центрі обробки даних, розташованому на території Республіки Польща", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає Голова Податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, Польші передадуть лише копії податкових даних українців, і мова не йде про цілковите перенесення баз ДПС на територію країни НАТО.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Зазначається, що таке рішення було прийняте ще навесні 2022 року, однак усі процеси вдалося завершити тільки зараз.

Гетьманцев пояснив, що такий крок був здійснений з безпекових міркувань і він не означає, те що Україна планує передати одній з країн НАТО дані реєстру військовозобов'язаних.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, податки на квартири та землю: кому з українців не потрібно платити

Раніше наш портал інформував, українці можуть оформити безкоштовну ділянку: хто отримає землю "на шару"

Також портал Знай повідомляв, реальна зарплата після підвищення: які суми українці отримають "на руки"