Після аномально теплої погоди у лютому, в Україну насувається хвиля похолодання. У деяких регіонах температурний стовпчик буде опускатися до - 20 градусів.

Про це йдеться на Ventusky.

Погода взимку / фото: depositphotos
Погода взимку / фото: depositphotos

Циклон дійде до України вже в четвер 15 лютого. У цей день очікуються морози до -8 градусів. На півдні будуть дощі, подекуди з мокрим снігом. На вечір сильні морози до -16 градусів очікуються на Сумщині, на сході України температура повітря становитиме до -9 градусів. Сильні снігопади накриють Дніпро, Одесу та Кременчук.

16 лютого, на Сумщині очікуються морози до -21 градуса, у Харківській, Луганській, Донецькій областях до -13 градусів, у центрі України до -10 градусів.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Морозяна погода, кадр з відео
Морозяна погода, кадр з відео

На заході України стовпчики максимально опустяться до -2 градусів. У цей день сильний снігопад очікується у Запорізькій області.

Надвечір п'ятниці мороз накриє схід України.

Зокрема, у Донецькій та Луганській областях до -11 градусів, у центрі до -5 градусів.

На заході країни стовпчики термометрів напаки піднімуться до 3 градусів тепла.

Погода взимку, скріншот: YouTube
Погода взимку, скріншот: YouTube

У суботу, 17 лютого, на сході України знову очікуються морози до -11 градусів, у центрі до -7 градусів. На решті території України температура буде коливатися від -5 до +5 градусів.

У неділю, 18 лютого, на сході України очікуються морози до -8 градусів, на решті території температура від -5 до +5 градусів. Опадів у цей день не передбачається.

Нагадаємо, погода змінюється: жодного потепління у лютому можна не очікувати, що буде у березні.

Раніше повідомлялося, що в Україну йдуть потужні снігопади: коли чекати у вашій області.

Також, сильні морози незабаром підуть на спад: синоптик розповіла, коли чекати на потепління.