На початку 2024 року українці опинилися у вирі змін цін на житлово-комунальні послуги. Тема тарифів та їх впливу на бюджети домогосподарств є найбільш обговорюваною в суспільстві.

Давайте копію глибше в статистику, щоб зрозуміти, що відбувається у світі ЖКП.

Якщо вірити даним Держстатистики, середні ціни на послуги, такі як житло, вода, електроенергія, газ та паливо, за січень зросли на 12,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Для сплати комунальних тарифів існує безліч сервісів, unian.net
Для сплати комунальних тарифів існує безліч сервісів, unian.net

Ціни на водопостачання залишилися незмінними за місяць, а за рік зросли лише на 0,8%. Служби каналізації не змінили своїх тарифів за місяць, але за рік подорожчали на 0,7%.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А тепер увага до електроенергії, яка за місяць не хоч і не зросла в ціні, натомість за рік підскочила на 69,7%. Газ, гаряча вода та опалення за рік так і залишились на своїх місцях.

Зміна цін на комунальні послуги / фото: скріншот Держстат
Зміна цін на комунальні послуги / фото: скріншот Держстат

За даними, утримання та ремонт житла подорожчали на 0,4% за місяць та на 3,1% за рік. Послуги з вивезення сміття у січні залишилися на місці, але за рік ціни зросли на 5%. Управління багатоквартирними будинками подорожчало на 1,3% за місяць та на 4,2% за рік.

Важливо, що ці цифри не враховують тимчасово окуповані території та бойові дії.

Раніше ми писали про те, що поки городяни мерзнуть у квартирах і викладають останні гроші, мер Камянська "прикурює" з міських тепломереж.

Крім того, Знай.ua повідомляв, нарешті розрахуємось за опалення? Українці можуть отримати 5 тисяч на оплату комуналки

Також наш портал інформував, що платили вчасно, а борг з'являється ні звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають