Послугами "Ощадбанку" користуються мільйони українців. На банківські рахунки клієнтів надходять зарплати, виплати або просто перекази. Разом з тим, українцям потрібно сплачувати і за обслуговування рахунків.

На сторінці "Ощаду" написав коментар розлючений українець. За його словами, банк "вкрав" гроші з рахунку померлої людини. Але ніяких підтверджень своїм словам не надав.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

"Коли Ощадбанк перестане красти гроші померлих?" запитує чоловік

Після цього працівник банку попросив пояснити ситуацію детальніше.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Коментатор запитав, звідки банк взяв комісію за обслуговування неактивних рахунків в розмірі 100 гривень. Людина помирає, рахунок неактивний, відповідно йдуть списання.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Що відповіли в банку

За словами працівники фінансової установи, це не нововведення. Така комісія існувала й раніше. Списання відбувається відповідно до тарифів банку, коли по рахунку та картці не було жодних операцій та зарахувань протягом року. В борг така комісія не списуються. Якщо клієнт "Ощадбанку" помер, то рідні мають повідомити про це банк. Для цього потрібно надати свідоцтво про смерть громадянина. Після цього нарахування та списання всіх банківських комісій буде припинено.

Звернення до Ощадбанку. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до Ощадбанку. Фото: скрін Фейсбук

Звернення до Ощадбанку. Фото: скрін Фейсбук
Звернення до Ощадбанку. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнти "Ощадбанку" обурені щомісячними списаннями: "Ніяк не відключити"

Раніше портал Знай інформував, ПриватБанк блокує карти українців: залишитися без грошей можна будь-якої миті

Також наш портал повідомляв, заплатив одну суму – списали вдвічі більше: українці скаржаться на проблеми з картками ПриватБанку