Українців хочуть зобов’язати змінювати номерні знаки авто протягом 10 днів. Комітет з питань цифрової трансформації рекомендував Верховній Раді взяти за основу проєкт Закону номер 10158. Цим законом встановлюється порядок змін номерних знаків автомобіля.

Ця постанова говорить, що у разі зміни номерних знаків (комбінації букв та цифр), внаслідок перереєстрації транспортного засобу, номерні знаки, котрі були присвоєні транспорту вважаються належними авто протягом 10 днів. Цей період відраховується з моменту перереєстрації транспортного засобу.

Автономери. Фото: Youtube
Автономери. Фото: Youtube

Це означає, що нові знаки можуть використовуватись новим власником до отримання у встановленому порядку номерних знаків, які офіційно присвоєні транспортному засобу при перереєстрації.

Ці зміни планують внести до статті 34 Закону "Про дорожній рух". Під час обговорення, Члени комітету акцентували увагу на тому, що цей закон допоможе спростити процедуру перереєстрації номерних знаків транспортного засобу і отримати онлайн послуги ще більшій кількості громадян, які цього потребують.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Номери авто. Фото Youtube
Номери авто. Фото скрін Youtube

Нещодавно запрацювала послуга онлайн перереєстрації автомобіля. Ця процедура стала спрощеною і здійснити її можна через Дію. За місяць впровадження послуги українці переоформили таким способом 5 тисяч автівок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарешті дочекалися: в Україні АЗС знижують ціни на автогаз, що з бензином та соляркою

Раніше наш портал інформував, унікальне авто Містера Біна виставили на аукціон: хочуть вторгувати майже 4 млн грн

Також портал Знай повідомляв, "Красуню" в гаражі десятиліттями покривав пил: рідкісний кадр унікального радянського авто "Мрія"