Українцям анонсували перегляд деяких комунальних тарифів, тож економити доведеться ще старанніше. Цього разу нові суми у платіжках чекають на мешканців Ратнівської громади. Про це йдеться на офіційному сайті селищної ради.

Жителям Ратніва, що на Волині, слід готуватися до нових сум у комунальних платіжках. Місцева влада анонсувала перегляд деяких комунальних тарифів, а точніше - на воду та каналізацію.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Побутовим споживачам пояснили, що перегляд тарифів зумовлюється законодавчою вимогою, а саме ухвалою Кабміну "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги".

Так, вартість холодної води зросте з 18,26 до 25,48 гривні за кубометр, а тариф на водовідведення – з 23,72 до 30,78 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

На даний момент перегляд тарифів на воду та каналізацію знаходиться на стадії обговорення, коли почнуть діяти нові розцінки ще не повідомляється.

Перегляд тарифів на послуги водоканалів має масштабний характер. За два місяці 2024 стало відомо про намір підвищити розцінки в багатьох населених пунктах, а деякі водоканали вже надають послуги населенню за новими тарифами.

Раніше портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Також наш портал інформував, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду.

Крім того, ми писали, українці отримують "намальовані" борги з комуналки: найпопулярніші проблеми.