Певні категорії українців мають право на різноманітні пільги – від знижок на комуналку до різних компенсаційних виплат. Хто може отримати до 800 гривень компенсації за проїзд у транспорті, повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Львівська міська рада на сесії 8 лютого ухвалила постанову, згідно з якою деякі люди зможуть отримати грошову компенсацію за витрати на проїзд.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

На цей вид підтримки можуть розраховувати маломобільні громадяни, які пересуваються колісними кріслами. Компенсація надається за проїзд на спеціальних таксі, адаптованих під перевезення людей на візках.

Зазначається, що місто покриватиме витрати саме за поїздки інклюзивним таксі компанії Uklon. Одна людина у рамках програми зможе щомісячно отримувати компенсацію у розмірі до 800 гривень.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Інклюзивне таксі. Фото: скрін youtube
Інклюзивне таксі. Фото: скрін youtube

Виплата нараховуватиметься вже за скоєні поїздки, тому для отримання компенсації людина має звернутися до Львівської міської ради та подати пакет документів, зокрема ті, що підтверджують кількість поїздок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, станції закривають, але вартість проїзду хочуть підвищити: киянам готують неприємний сюрприз.

Також наш портал інформував, українцям будуть видавати пільгові картки для безкоштовного проїзду у міському транспорті: хто отримає.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, а поїзд уже поїхав, поки в укритті сиділи: як розбиратися з "Укрзалізницею", якщо не встигли на потяг через тривогу.