Деякі сім'ї можуть отримати додаткову матеріальну допомогу для дитини. Розмір "дитячих" виплат – 2000 гривень. Про це повідомляє Департамент із соціальної політики, ветеранів та реінтеграції.

Програма допомоги батькам реалізується на території Сумщини. Виплата надається одноразово, а отримати її можуть сім'ї з дітьми, які евакуйовані із 5-кілометрової зони.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Зазначається, що розраховувати на підтримку можуть і ті сім'ї, що перемістилися з 5-кілометрової зони в межах однієї громади, з одного населеного пункту до іншого, безпечнішого. Розмір виплати – по 2000 гривень на кожну дитину.

Що потрібно для отримання допомоги:

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще
  • подати заяву;
  • надати копію паспорта;
  • копію ІПН;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • копію довідки ВПО (дитина).

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Для оформлення "дитячих" виплат один із батьків повинен звернутися до підрозділу з питань соцзахисту територіального товариства за місцем фактичного проживання та подати заяву з усіма необхідними документами, а також реквізитами банківського рахунку, на який буде нараховано матеріальну допомогу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, консерви, крупи і навіть олію: як українцям отримати безкоштовний "набір життя".

Також наш портал інформував, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися у скрутному становищі, виплатять фінансову допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".