Незважаючи на те, що гречка має безліч корисних властивостей, їсти її можна не всім. Адже цей продукт також здатний шкодити організму, якщо вживається в їжу дуже часто або у великій кількості.

Фахівці пояснили, що гречкою не слід зловживати, зокрема, жінкам після 40 років.

Гречка / фото: Pixabay
Гречка / фото: Pixabay

Вони пояснюють, що в цьому віці їхній організм відчуває особливу потребу в кальції, однак саме цей мінерал може недостатньо повноцінно засвоюватися через частого вживання гречки.

У свою чергу погане засвоєння та нестача мікроелементів впливають на схильність до остеопорозу та хвороб зубів через ослаблення та пошкодження їх емалі, додають лікарі.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Крім того, улюблена багатьма гречка може нашкодити у разі проблем із травним трактом. Зокрема, лікарі зазначають, що цей популярний продукт може спричинити спазми шлунка та інші дискомфортні явища.

Слід врахувати також інші небезпечні стани, у яких вживання гречки слід мінімізувати і суворо контролювати. Зокрема, йдеться про алергію, гіпертонію, вагітність, ниркову недостатність, виразку шлунка.

Попереджають медики і тих, хто має намір схуднути. В цьому випадку "сидіти на гречці" не варто, тому що така дієта може негативно вплинути на здоров'я.

Варена гречка, фото з вільних джерел
Варена гречка, фото з вільних джерел

Нагадаємо, при яких симптомах потрібно бігти до лікарні через можливий рак.

Раніше ми повідомляли, що порадували смакові рецептори – попрощалися зі здоров'ям: від якої їжі краще відмовитись.