Українським родинам з дітьми виплачують грошову допомогу, виходячи з їх доходу. Окрім цього, виплати можуть отримувати батьки, які виховують дитину самотужки.

Про те, яку допомогу можуть отримати одинокі батько чи матір, пише видання Finance.

Школярка з мамою, скріншот: Youtube
Школярка з мамою, скріншот: Youtube

Призначається виплата в кількох випадках.

1) якщо в свідоцтві про народження дитини відсутня інформація про батька або це було внесено одним з батьків

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

2) у випадку, коли один з батьків помер та був основним годувальником допомога також призначається. Адже другий з батьків не має інших джерел доходу.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

На скільки надаються виплати

Отримувати грошове забезпечення на дитину, один з батьків зможе до настання 18 років. Але у випадку, коли він продовжує навчатися в школі або вищому навчальному закладі - до 23 років.

Який розмір

Суму допомоги від держави розраховують для кожної родини індивідуально - все залежатиме від середньомісячного доходу родини протягом 6 місяців та прожиткового мінімуму, встановленого на дитину відповідного віку.

Мама з дитиною / фото: Freepik
Мама з дитиною / фото: Freepik

Якщо один з батьків не сплачує аліменти на дитину, тобто ухиляється від виконання обов'язків, то держава має забезпечити дитину необхідними засобами для існування. Ця виплата дасть змогу допомогти одиноким батькам та забезпечити умови для покоління, яке підростає.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українців, що повернулися, фінансово забезпечать: але є одна важлива умова

Раніше портал Знай інформував, ПриватБанк блокує карти українців: залишитися без грошей можна будь-якої миті

Також наш портал повідомляв, незначні помилки можуть коштувати пенсії: на що українцям треба звернути увагу