М'ясо стає для українців менш доступним продуктом. За останній рік ціни у магазинах суттєво зросли, а найбільше подорожчала свинина. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Експерт Наталія Копитець наголошується, що цінники у супермаркетах на основні види м'яса порівняно з відповідним періодом минулого року збільшились на 5,7-37%.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Так, найвідчутніше збільшилася вартість свинини. Роздрібні ціни на цей вид м'яса зросли на 11,6-27,2%. Водночас домашнє сало у супермаркетах додало у вартості цілих 37% і продається у середньому по 259 гривень за кілограм. Солоне сало стало дорожчим на 7%.

Таке стрімке подорожчання свинини пов'язане з наслідками повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ситуація у галузі свинарства погіршилася, а водночас зменшилася пропозиція продукції.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Водночас у торгових мережах за останній рік відчутно подорожчала курятина – на 5,7-23,2%. Цей вид м'яса є поки одним з найдоступніших, а тому попит на нього вищий і це штовхає ціни нагору.

Найменше подорожчала яловичина - гуляш та ребра додали у вартості 7,4% та 9,3% відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.

Також наш портал інформував, українців порадували цінопадом: скільки коштує капуста, ріпчаста та зелена цибуля.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.