В одному з українських міст планують підняти ціну на проїзд у міському транспорті. Міська влада Чернівців розглядає варіант збільшення тарифу на поїздки у тролейбусах.

Про це повідомляє suspilne.

Зазначається, що таку інформацію повідомив міський голова Роман Клічук.

Тролейус. Фото: Youtube
Тролейус. Фото: Youtube

Зростання цін на проїзд міська влада пояснює збільшенням вартості електроенергії та запчастин, а також тим, що частину міських податків забрала держава.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Ми не є першим містом, в якому збільшили тариф на проїзд. Ми моніторимо ціни, які почали підвищувати у Києві та Львові. У Львові підвищили вартість проїзду до 20 гривень. До такої вартості ми, звичайно, підвищувати не будемо. Хочемо зробити це поетапно. Дали можливість ЧТУ розрахувати економічно обґрунтований тариф, він точно буде вищим, ніж зараз", – пояснює мер міста.

Відповідне рішення будуть приймати на засіданні виконкому, однак не відомо, коли саме воно буде відбуватися.

Тролейбус, фото з kharkov.comments
Тролейбус, фото з kharkov.comments

Наразі відомо, що за підрахунками економічно обґрунтований тариф за проїзд у тролейбусах Чернівців складає 12 гривень 25 копійок.

Зараз пасажири міста сплачують 10 гривень, а решту вартості покриває міський бюджет.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці спорожніють ще сильніше? Українців може очікувати підвищення тарифів на проїзд.

Також наш портал інформував, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, а поїзд уже поїхав, поки в укритті сиділи: як розбиратися з "Укрзалізницею", якщо не встигли на потяг через тривогу.