У бюджеті на 2024 рік заклали достатньо коштів на виплату житлових субсидій, проте деяким українцям у наданні допомоги можуть відмовити. Хто може залишитися віч-на-віч із платіжками, повідомляють "Вікна".

Пенсійний фонд у ряді випадків може відмовити у наданні субсидії. Причин більш ніж достатньо, проте в окремих випадках можливі винятки з правил.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Хто може залишитися без субсидії у 2024 році

Так, відмовити у нарахуванні допомоги можуть якщо хоча б один із дорослих членів сім'ї офіційно не вчиться чи не працює. Такий же результат можливий, якщо офіційна зарплата хоча б одного члена сім'ї буде нижчою за мінімальну. Також відмовлять за наявності заборгованості за комунальні послуги (понад три місяці).

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Понаднормова площа житла теж є причиною відмови у субсидії, але винятком є ​​деякі категорії домогосподарств, зокрема багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Сім'я, яка володіє автомобілем, з моменту випуску якого минуло менш як 5 років, може залишитися без субсидії. Якщо хтось із членів домогосподарства робив дорогі покупки на суму понад 50 тисяч гривень, то допомога не призначається. Виняток – витрати на лікування.

Крім того, за субсидією можуть не звертатись громадяни, які мають на депозиті понад 100 тисяч гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидія без договору оренди та прописки: у ПФУ пояснили, хто зможе оформити.

Також наш портал інформував, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців.

Крім того, ми писали, голодний квітень: кому з пенсіонерів можуть призупинити виплати цієї весни.