Юрій Болоховець на сторінці у Facebook поділився новиною, яка точно потішить гаманці українців. Він розповів про те, яка ситуація зараз на ринку деревини і наскільки ціни на неї планують змінитися.

Згідно з останніми даними , ДП "Ліси України" за перші місяці поточного року поставило понад 700 тисяч кубічних метрів деревини.

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

Це значне збільшення на 60% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Після часу відносного затишшя запаси знижуються, і обсяг деревини, виставленої на аукціонах першого кварталу, перевищив позначку 2 мільйони кубічних метрів.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Приємна новина для споживачів – додаткові аукціони триватимуть до березня.

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

Щодо цін, Юрій повідомляє, що сьогодні середня ціна реалізації становить приблизно 2,1 тисячі гривень за кубічний метр.

Оптимістичні прогнози фахівців кажуть, що ціни знизяться до 1,9 тисяч гривень за кубічний метр . Це приємна зміна порівняно з четвертим кварталом минулого року, коли середня ціна була 1,75 тисяч гривень за кубічний метр .

Дрова, деревина / фото: Freepik
Дрова, деревина / фото: Freepik

У покращенні ситуації сприяв посилений контроль за виконанням контрактів. Тепер, якщо деревину виставлено на торги та викуплено, її заготівля та відвантаження повинні відповідати узгодженому графіку поставки, без жодних пояснень через недотримання термінів.

Юрій Болоховець зробив висновок, висловлюючи надію, що найскладніший період на ринку деревини позаду і попереду – період поступового покращення та процвітання.