Будівництво метро на Виноградарі виявилося уповільненим, а сам проект стає видовищем для тих, хто вирішує поблукати його недобудованим тунелям.

Київська пара вирішила прогулятися занедбаними тунелями метро і сфотографувала це на відео.

Вражаючі картини демонструють купи сміття, що опускаються зверху, покинуті роботи та загальну безвихідь. Питання на вустах українців: куди поділися 4 мільярди гривень, виділені на цей проект?

будівництво метро на Виноградар \ \ фото ASPI news
будівництво метро на Виноградар \ \ фото ASPI news

12 грудня 2023 року Київський метрополітен розірвав договір із "Київметробудом", відповідальним за будівництво двох станцій на Виноградарі.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Будівництво, що розтяглося на понад п'ять років і обійшлося в 4 мільярди гривень, мало завершитися в 2022 році. Наразі нові терміни обіцяють кінець 2024 року за умови нормального фінансування.

Столична влада шукає нового підрядника і заявляє про намір повернути 4 мільярди гривень, хоча визнає, що від "Київметробуду" майже нічого не залишилося. Обіцянку збудувати метро на Виноградарі було дано сім років тому, і тепер терміни перенесли вп'яте.

будівництво метро на Виноградар \ \ фото ASPI news
будівництво метро на Виноградар \ \ фото ASPI news

З січня 2023 року роботи на об'єкті не відновилися після зупинки через початок війни. Метрополітен планував завершити коригування проекту будівництва у серпні 2023 року, але досі цей процес продовжується.

2024 року в будівництво метро планується вкласти ще 328,2 мільйона гривень, що менше, ніж планувалося, викликаючи загальне здивування та розчарування у городян.

Нагадаємо, вартість послуг керуючих компаній зросте на 30%: експерт оголосив приголомшливу новину

Раніше ми писали про те, що грошей не буде, відходи назад полізуть? Ось чому потрібно закривати кришку унітазу при змиві

Крім того, Знай.ua повідомляв, що понад 6 млн із гаманців киян: у Кличка на солідну суму придбають запчастини для автопарку