Після подій останніх років багато українців виявили у собі непереборне бажання залишити рідні землі у пошуках безпеки та нових можливостей.

Однак, незважаючи на зміну географії перебування, кожен із них зобов'язаний повернутися додому хоча б на папері – із податковою декларацією, повідомляє джерело.

Зміни стосовно єдиного податку, google.com/imgres
Зміни стосовно єдиного податку, newsone

Якщо ви зберегли свої зв'язки з Україною, будучи на довгостроковому перебуванні за кордоном, не забувайте, що податкова декларація – це ваш внесок у загальний добробут країни.

Ваші іноземні доходи, особливо дивіденди, потрібно вказати в декларації, надавши інформацію про країну походження та валюту.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Важливо дотримуватись термінів – документи необхідно подати до податкового органу за місцем реєстрації до 1 травня 2024 року.

Податки в Україні
Податки в Україні

Резиденти України, які отримали доходи за кордоном у 2023 році, зобов'язані заповнити декларацію, вказавши не лише суму доходів та податку, а й подробиці про країну, з якої отримано дохід, та валюту, в якій він нарахований.

При цьому суми доходів у декларації наводяться у гривнях згідно з курсом НБУ на момент отримання.

Також варто звернути увагу на те, що ставка податку на доходи у вигляді дивідендів від нерезидентів становить половину звичайної ставки, а саме 9%, до яких додається 1,5% військовий збір.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Декларація може бути подана:

  • особистий,
  • надіслано поштою з повідомленням,
  • або подано в електронній формі через особистий електронний кабінет на сайті податкової служби.

Таким чином, українці за кордоном мають змогу виконати податкові зобов'язання, не залишаючи свого місця перебування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, Аvon фінансує вбивства українців: компанія дає призи, премії та відпустки росіянам

Також наш портал інформував, що Україна прагне посилити ліміти на готівкові платежі: хто стоїть під прицілом.

Раніше Знай.ua стало відомо реальній зарплаті після підвищення: які суми українці отримають "на руки"