Нещодавнє рішення Сенату США щодо можливих обмежень щодо використання американської фінансової допомоги на виплату пенсій в Україні викликало чимало питань у громадян.

Чи не залишаться українські пенсіонери без засобів для існування?

Як запевнила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Подласа, ці побоювання є безпідставними. Адже пенсії у нашій державі фінансуються виключно із внутрішніх джерел, зокрема за рахунок Єдиного соціального внеску.

А міжнародна фінансова допомога, про яку йдеться, надається саме для покриття дефіциту Пенсійного фонду та сплати пенсій окремих категорій пенсіонерів.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Витрати для Пенсійного фонду - це захищена стаття видатків державного бюджету, вони проплачуються практично відразу після військових видатків", - заявляє вона.

Тобто, пенсії виплачуватимуть навіть за умови, якщо допомога не буде нам надана і якщо її буде меншою за очікуване.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Станом на 1 січня 2024 року в Україні налічувалося майже 10,5 мільйонів пенсіонерів. Усі вони щомісяця отримують допомогу від держави, середній розмір якої становить 5385 гривень. Хоча фактично понад 65% пенсіонерів мешкають ще на менші кошти.

Нагадаємо, призначення пенсії: кому з українців зарахують страховий стаж без офіційної роботи

Як повідомляв "Знай.ua", вистачить і на комуналку, і на продукти: пенсіонери отримають щедрий бонус до виплат

Знай.ua писав, пенсіонерам дадуть невелику надбавку до виплат: є тільки одна вимога