З 1 березня в Україні відбудеться масштабний перерахунок пенсійних виплат. У деяких людей похилого віку пенсії можуть збільшитися відразу на 900 гривень. Однак таких щасливчиків буде небагато. Про це свідчать дані ПФУ.

Індексація пенсій однозначно буде проведена з 1 березня, проте поки що не відомий її остаточний розмір. За попередніми розрахунками Мінсоцполітики індексація буде на рівні 13%.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо відштовхуватись від цих даних, то на підвищення у розмірі 900 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які одержують 6923 гривень пенсії. Таких щасливчиків по Україні буде відносно небагато, оскільки більшість громадян одержують пенсійні виплати у розмірі до 4 тисяч гривень і навіть нижчі.

Пенсії в Україні. Фото: ПФУ
Пенсії в Україні. Фото: ПФУ

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Варто зазначити, що підвищення після індексації для всіх українців буде різним. Насамперед розмір підвищення залежатиме від того, який зараз розрахунковий розмір пенсії.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

При цьому весняна індексація торкнеться переважної більшості українців. Перерахунок виплат не відчують лише громадяни, які лише кілька років тому вийшли на пенсію, а також ті, хто отримує надвисокі пенсійні виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери отримають "зайві" пару сотень гривень у лютому: кому пощастить.

Також наш портал інформував, українців можуть позбавити субсидії будь-якої миті: жорсткі вимоги, які має знати кожен.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам у 2024 році додадуть майже 1000 грн до виплат: є одна вимога.