Починаючи з 15 лютого українці, котрі люблять порибалити, ризикують отримати немаленький штраф. Про це повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українцям, які займаються риболовлею, нагадали, що згідно з Правилами аматорського рибальства з 15 лютого по 31 березня 2024 року включно встановлюється заборона на вилов щуки звичайної.

Риболовля. Фото: скрін youtube
Риболовля. Фото: скрін youtube

На цей період вводиться посилений контроль водойм. Рибоохоронні патрулі перевірятимуть громадян під час здійснення аматорського та спортивного рибальства. У разі виявлення порушення передбачено штраф у розмірі майже 3500 гривень за кожну впійману особину.

Рибалка, фото: скріншот з відео
Рибалка, фото: скріншот з відео

"Вилов цієї риби під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 468 грн", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще
Крім того, рибалкам нагадали про заборону лову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців штрафуватимуть у десятки разів жорсткіше.

Також наш портал інформував, українців штрафують до 100 тисяч гривень за лічильники: як не залишитися з порожнім гаманцем.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за три місяці – 136 мільйонів гривень штрафів: за що карають українців.