В Україні вже довгий час ціни на вершкове масло тримаються на досить високому рівні. Через це покупці стали рідше дозволяти собі продукт, а продаж помітно скоротився. Що з цінами зараз і на що чекати в найближчому майбутньому.

Скорочення продажів вершкового масла змусило продавців знижувати ціни. Так, продукція європейського виробництва доступна трейдерам набагато дешевше, ніж у першій половині січня.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

При цьому експерти зазначають, що дуже дешевого масла на прилавках українських магазинів цього року не буде. Починаючи з травня оператори будуть робити закладки товару, тим самим підтримуючи попит під час сезонного збільшення виробництва.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Очікується, що у лютому обсяги виробництва вершкового масла знизяться, проте запасів готової продукції має вистачити для покриття попиту до весняного збільшення пропозиції.

За даними порталу "Мінфін", середня вартість вершкового масла "Селянське 72,5%" в українських супермаркетах знизилася з 72,14 до 71,37 гривні за 200 грамів. Водночас масло "Яготинське 73%" зросло в ціні більш ніж на гривню – до 77,37 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нове потрясіння для гаманців: супермаркети змінили ціни на олію, картопля та хліб.

Також наш портал інформував, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.

Крім того, ми писали, від 70 гривень за кіло: в Україні супермаркети оновили цінники на хурму, ківі та мандарини.