Одна із клієнток газопостачальної компанії "Нафтогаз" звернулася з важливим питанням: куди подати документи для реєстрації тимчасової відсутності особи, зареєстрованої як ВПО, з метою перерахунку за період з 28.03.2022 до 01.02.2024 року?

Вона також наголосила, що їй відомий фіксований тариф.

Клієнтка залишила своє питання на сторінці Facebook компанії, і "Нафтогаз" оперативно надав роз'яснення.

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Щоб уникнути нарахувань за газ у період тимчасової відсутності зареєстрованих на об'єкті споживачів, необхідно своєчасно повідомити про це Оператора ГРМ.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Споживач (або уповноважена ним особа) повинні надати документи, що підтверджують відсутність зареєстрованої особи, такі як довідка ВПО або копія закордонного паспорта з позначкою про перетин кордону.

Звернення до газопостачальної компанії "Нафтогаз" / фото: скріншот Facebook
Звернення до газопостачальної компанії "Нафтогаз" / фото: скріншот Facebook

Якщо відсутність зареєстрованої особи перевищує 6 місяців, споживач повинен надати оновлену заяву з підтверджуючими документами у місячний строк після кожного шестимісячного періоду.

Таким чином, "Нафтогаз" дав чіткі вказівки щодо процедури перерахунку для клієнтів, які зіткнулися з тимчасовою відсутністю зареєстрованих осіб.