На українців очікують платіжки з неприємним сюрпризом через подорожчання абонплати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Зростання сум у рахунках торкнеться мешканців одного із великих міст, повідомляється на сайті місцевого водоканалу.

Жителям Дніпра доведеться платити за воду та каналізацію ще більше, оскільки водоканал оновив ставки абонентської плати за послуги. Коригування в розцінки було внесено з урахуванням зміни прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати.

Оплата комуналки, кадр з відео
Оплата комуналки, кадр з відео

Платити більше доведеться всім споживачам, оскільки нарахування плати за абонентське обслуговування здійснюється щомісяця у фіксованому розмірі, незалежно від того, чи користується клієнт послугами.

Для мешканців багатоквартирних будинків тариф за абонентське обслуговування водопостачання становитиме 18,54 гривні, а за водовідведення – 17,46 гривні.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Якщо ж у багатоквартирному будинку є вузли комерційного обліку води для населення, то абонплата за воду становитиме 19,92 гривні, а за каналізацію – 17,46 гривні.

Водночас мешканцям приватного сектора за наявності вузла обліку доведеться платити додатково по 36,98 гривні за воду. Якщо домоволодіння підключено до каналізаційних систем водоканалу, то додається й абонплата за водовідведення – 17,46 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, витрати на комуналку зростуть: частину українців попередили про подорожчання послуг.

Також наш портал інформував, "Треба перерахувати всі тарифи": українські чиновники з боргами з комуналки зважилися на важливий крок.

Крім того, ми писали, українцям треба готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах".