Українські сім'ї мають змогу отримати грошовий бонус у розмірі 6600 гривень, який виплачуватиметься протягом пів року рівними частинами. Хто і як може оформити допомогу, повідомляється на порталі to4ka.fun.

Програму багатоцільової грошової допомоги від БФ "Люмос Україна" реалізують у Житомирській, Сумській та Харківській областях. Вона орієнтована на сім'ї з дітьми, зокрема у складі внутрішньо переміщених осіб.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Фінансова підтримка спрямована на забезпечення базових потреб та зміцнення потенціалу сім'ї для виховання дітей. Розмір виплати становить 6600 гривень, але вона нараховується не одразу, а частинами – по 1100 гривень щомісяця протягом пів року.

Які категорії можуть отримати виплати:

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще
  • сім'ї, які виховують дитину з інвалідністю чи особливими потребами;
  • малозабезпечені сім'ї, які виховують 3 та більше дітей;
  • самотні батьки, які виховують дитину віком до 18 років, у тому числі з інвалідністю або особливими потребами;
  • прийомні сім'ї з дітьми віком до 3 років.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Розраховувати на фінансову підтримку можуть сім'ї, які раніше не отримували виплат та не беруть участь у програмах підтримки від ООН. Для отримання допомоги один із батьків/законний представник повинен звернутися із заявою до працівника територіальної громади за місцем реєстрації або тимчасового проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, від 2500 до 3200 гривень: українцям нарахують додаткові виплати.

Також наш портал інформував, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися у скрутному становищі, виплатять фінансову допомогу.

Крім того, ми писали, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.