В Україні обмежать суми і частоту грошових переказів за реквізитами банківських карток, а також готівкові перекази через термінали самообслуговування. Профільний котмітет ВРУ разом з Нацбанком вже активно обговорюють це питання.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

НБУ пропонує обмежити грошові перекази. На данний момент не йде мова про якісь конкретні суми, адже ініціатива ще тільки обговорюється, але вже відомо, що ці обмеження будуть стосуватися як переказів з картки, так і поповнення карток через термінали самообслуговування.

У НБУ пояснюють такий крок боротьбою із тіньовою економікою та маніпуляцією із банківськими рахунками.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Гетманцев зазначив, що відповідна ініціатива вже була внесена до Верховної Ради і в разі прийняття закону, він буде діяти лише на час воєнного стану.

"В ході перевірки НБУ банків та небанківських фінансових установ було виявлено численні порушення, які створюють умови для проведення багатомільярдних обсягів операцій (переказів) із використанням електронних платіжних засобів, у тому числі через термінали самообслуговування", - розповів Гетманцев.

Нагадаємо, запізнився на день – відправили на прострочення: клієнт "Приватбанку" приголомшений умовами договору.

Раніше повідомлялося, що клієнтам ПриватБанку доведеться пройти верифікацію: хто може залишитися без грошей.

Також, "Укренерго" звернулося з важливим попередженням: у жодному разі не погоджуйтесь.