Деякі українці мають готуватися до збільшення витрат на оплату комуналки у зв'язку з подорожчанням послуг з вивезення побутових відходів. Про це йдеться на інформаційному порталі Leopolis.news.

На Львівщині комітет Стрілківської сільської ради розглянув питання щодо перегляду тарифів на послуги з вивезення побутових відходів та підвищив їхню вартість на користь комунального підприємства.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

На непопулярний крок довелося піти через низку викликів для підприємства. Зокрема, ціни на послуги підвищили через зміну кількості абонентів, а також зростання цін на пально-мастильні матеріали та запчастини. Крім того, зросла мінімальна зарплата та вартість оренди сміттєзвалища.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Зазначається, що тариф на контейнерну схему збирання твердих побутових відходів, їх вивезення та утилізацію складає 518,10 гривні за кубометр.

Сміттєві баки. Фото: Youtube
Сміттєві баки. Фото: Youtube

Водночас затверджено такі розцінки для населення територіального суспільства:

  • якщо за адресою проживає одна особа – 25 гривень;
  • дві особи – 50 гривень;
  • три особи – 75 гривень;
  • чотири та більше – 100 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям потрібно готуватися до лютневих переплат за комуналку: платіжки "зноситимуть дах".

Також наш портал інформував, "Треба перерахувати всі тарифи": українські чиновники з боргами з комуналки зважилися на важливий крок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Коли капає зарплата, бачу сльози на очах": експерт зізнався, яка категорія українців страждає, поки влада говорить про протилежне.