Український уряд скасував мораторій, який забороняв "відрізати" від ЖКП боржників та накладати штрафи, пені тощо. Наприклад, у місті Дніпро вже проллється "перша кров". Тут відключатимуть від централізованого опалення боржників.

Також важливо уточнити, що при цьому відключатимуть одразу цілими під'їздами.

Про це повідомляє місцеве видання "Наше Місто".

Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube
Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube

У Дніпрі постачальники комунальних послуг – муніципальні підприємства та комерційні організації починають відключати свої послуги тим, хто не платить за них.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Мешканці будинку №46 по вул. Велика Дєєвська заборгувала майже 2 млн грн за тепло. Тому "Теплоенерго" має право припиняти надання послуг боржникам. Таким чином, у підприємстві повідомляють, що у боржників залишився 1 місяць для того, щоб укласти договір про реструктуризацію.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

"У цьому будинку 12 під'їздів – це 422 квартири. Заборгували підприємству 1 млн 863 тис. грн. Ми поінформували оголошеннями на під'їздах. У боржників є місяць, щоб звернутися до КП та укласти договір про реструктуризацію. Якщо цього не буде, підприємство змушене припинити надання". тепла. Більше того, ми звернемося за захистом своїх прав до суду. А це спричинить фінансові наслідки: нарахування недотримки (штрафів, пені), інфляційних втрат, відсотків річних на прострочену заборгованість", — розповідає помічниця директора КП "Теплоенерго" Анастасія Сухіна.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

"Якщо дійде до відключення, обрізатимуть теплопостачання відразу під'їздами", - повідомляє старший майстер теплової ділянки № 3 КП "Теплоенерго" Роман Ягмуров.

Він каже, що технічно неможливо відключити лише одного боржника. Тому у підвалі припиняють подачу тепла та встановлюють спеціальну контрольну пломбу.

Нагадаємо, у Нацбанку відповіли, які послуги комуналки у 2024 році подорожчають: "Наш сценарій...".

Раніше повідомлялося, що з лютого на українців чекають нові платіжки на тепло і газ.

Також українців звільнять від "драконівських" платіжок за доставку газу: хто може платити від 3 до 29 гривень.